App till Eurovision 2023
Appen bakom Eurovision sedan 2016

Storyn om Eurovision

In English

Boka en demo idag

Produkten bakom ESC heter Shine Event och har visserligen använts många år i det sammanhanget, men används också i mindre sammanhang än Eurovision. Anledningen till detta är vår prisbild, som passar alla storlekar av organisationer. 

För att förklara hur appen fungerar i verkligheten, och vad du kan åstadkomma med den, beskriver vi här kort hur Eurovision Song Contest har använt produkten sedan 2016.

Varje år samlas ca. 40 delegationer från Europa och Australien till semifinal och final i ESC. En delegation kan bestå av upp till 50 personer och utöver det finns ett antal tusentals personer som jobbar med produktion, scen, ljud, ljus, logistik och allt annat som ska fungera. Det är alltså ganska många på ett och samma ställe som behöver organiseras både när det kommer till vad man ska göra och när man ska göra det. Därför har appen ett kraftfullt verktyg för att bygga scheman, och dessa kan även delas upp i olika behörigheter så att varje delegation får sitt unika dagsschema som når ner till minutnivå.

Eftersom delegationerna ofta anländer till värdstaden upp till en vecka innan tävlingarna äger rum, finns även ett dagsschema per datum för att kunna sköta alla de olika repetitioner som genomförs inför tävlingen.

Eurovision är ett stort evenemang och vid stora evenemang händer det hela tiden att scheman behöver ändras, och då är det användbart att ha modulen som kan skicka pushnotiser till specifika grupper. På så sätt kan användarna meddelas om ändringar i realtid.

Utöver scheman använder ESC digitala kartor för att kunna visa alla delegationer exakt var alla presskonferenser, repetitioner och andra evenemang kommer att hållas.

Appen innehåller även all information om kontaktuppgifter, organisation, hotell, logistik etc. som medlemmarna i de olika produktionsteamen eller delegationerna kan behöva under de två veckor som ESC pågår.

Mer info om produkten Shine Event